Tämän päivän aamutunnilla käsittelimme verkkoa koskevien käsitteiden sekamelskaa. Siinä missä kotisivu kuulostaa vanhentuneelta, kuulostaa sisällön hallintajärjestelmä mielestäni monimutkaiselta ja negatiiviselta. On julkaisujärjestelmää, intraa, portaalia, sivustoa ja niin edelleen. Oikein innolla odotan, että pääsen joskus työelämään kuulemaan mitkä termit missäkin ovat vakiintuneet. Itse olen työpaikoissani ja elämässäni käyttänyt käyttöjärjestelmiä, julkaisujärjestelmiä, oppimisalustoja, intraa ja nettisivuja ja uskon, että ymmärrän ainekin nuo käsitteet.

Olenkohan minä ainoa, jota verkko ja sen mahdollisuudet vähän jopa pelottavat?! Jo aikoinaan kun sain koulutehtäväkseni koodata toimivat nettisivut ymmärsin, etten ikinä tule kokonaan pääsemään sisään virtuaalimaailmaan. Siinä parin kanssa itkua tuherrettiin ja lopulta saatiin kuin saatiinkin pari toimivaa palkkia etusivulle. Ne oli niitä kauheita mutta opettavaisia aikoja. Opin sen, etten ikinä edes haaveile koodaajan hommista. Huh.

Pääasia on kuitenkin se, että osaan käyttää facebookkia.. ei vaan se, että osaan käyttää niitä sivustoja/järjestelmiä/alustoja joita tarvitsen. Ja sekin on pääasia, että jos tarve vaatii, niin opin nopeasti uusiakin juttuja. On vähän valitettavaa etten luonnostani ole kiinnostunut kaikista teknologian/virtuaalimaailman/mobiilipalveluiden/podcastien/koodaamiskikkojen uutuuksista ja mahdollisuuksista. Mikä muuten on podcast? :)