..käsittelimme tekstien ja sisältöjen tyylien moninaisuutta eri asiayhteyksissä verkossa. Ja voin kertoa, että niitäkin oli useita!

Opin  verkkoon kirjoittamisesta ainekin sen, ettei huutomerkkiä tule käyttää. Huutomerkin käyttö on usein amatöörimäistä ja turhaa huutamista. Kursiivin käyttö taas hidastaa lukemista. Löydätkö tästä tekstistä molemmat?

Omasta mielestäni molempien tehosteiden näkyminen ei ole amatöörimäistä eikä häiritsevää. Pikemminkin se tuo tekstiin vaihtelevuutta ja painotuksia. Teksti on ikäänkuin eläväisempää.

 Tällaisessa blogikirjoittelussa tyylin olisi hyvä säilyä samana koko ajan. Itse pyrin siihen, mutta en tiedä kuinka paljon esimerkiksi vuorokauden kellonaika kirjoitushetkellä kuitenkin vaikuttaa tyyliini.

Tekstityyleihin tutustumalla huomasin, miten monet tekstit verkossa ovat nykypäivänä vuorovaikutteisia. Uutisia voi kommentoida ja siirtyä keskusteluihin, tietoartikkeleita voi muokata, intranettiin voi muokata oman profiilin ja asioida sen kautta ja niin edelleen. Verkossa voi loppujen lopuksi olla oikeasti aika sosiaalinen ja aktiivinen osallistuja. Omasta mielestäni tämä on hieno juttu.

Kulttuurit sekoittuvat, ollaan monikansallisia, maapallo globalisoituu, rajat hämärtyvät... KÄÄK